Twee pareltjes uit de opleiding Mediacoach

Daniël Lechner
Eva Bosgraaf

Eva Bosgraaf en Daniël Lechner nemen u mee in twee onderdelen uit het mediawijsheidprogramma van de Opleiding Mediacoach.

1. Wij vs. Silicon Valley? De macht van de techreuzen over ons online bestaan

Waar velen rond de millenniumwende dachten dat het internet vooral democratie zou brengen, zien we nu ook een keerzijde. Hoe het internet eruit ziet, wordt voor een belangrijk deel bepaald door de keuzes die een paar witte, mannelijke, steenrijke dertigers maken in de directiekamers van een handvol hoofdkantoren in Silicon Valley. In dit onderdeel gaan we in op de effecten van de keuzes die deze heren maken voor onze online levens. En uiteraard krijg je tips om je leerlingen weerbaarder te maken.

2. Gelukkiger leven met je smartphone: tips & tricks

De smartphone is vaak in het nieuws als een onding dat leidt tot slapeloosheid, hoofdpijn en obesitas. Maar het kan ook anders. In dit onderdeel ontdek je verrassende manieren waarop je smartphone kan bijdragen aan je welzijn, identiteit en levensgeluk. Ook leer je hier met je leerlingen op een speelse manier mee aan de slag te gaan. Volg je dit onderdeel niet voor je leerlingen – volg het dan voor jezelf. 🙂